Na Cyrilo-metodské dni v Nitre príde i osobitný legát pápeža Františka

24.06.2013 Nitra

Bratislava/Nitra 24. júna (TASR) - Bohatý duchovný, kultúrny a spoločenský program vyplnia Cyrilo-metodské dni, ktoré sa uskutočnia 5. až 7. júla v Nitre pri príležitosti 1150. výročia príchodu svätých Cyrila a Metoda na naše územie. Ich hlavnými organizátormi sú Nitrianske biskupstvo, mesto Nitra a Nitriansky samosprávny kraj.

Hlavným bodom programu Cyrilo-metodských dní v Nitre bude národná púť, ktorá sa uskutoční v piatok 5. júla, na Sviatok sv. Cyrila a sv. Metoda, so začiatkom o 10.00 h na Svätoplukovom námestí. Nitriansky biskup Mons. Viliam Judák pri tejto príležitosti pripomenul, že na oslavy príde aj osobitný legát Svätého Otca - kardinál Franco Rodé, ktorý pricestuje zo slovinskej Ľubľany. Vzácny hosť nevynechá ani návštevu u kardinála Jána Chryzostoma Korca, dodal.

Účasť na národnej púti v Nitre prisľúbili viacerí cirkevní predstavitelia zo Slovenska a zahraničia vrátane zástupcov Pravoslávnej cirkvi, povedal Mons. Judák. Zároveň oznámil, že v spolupráci s Archeologickým ústavom Slovenskej akadémie vied v Nitre otvoria 4. júla archeologickú výstavu Počiatky kresťanstva na Slovensku, ktorá bude inštalovaná v dolnej lodi nitrianskej Katedrály sv. Emeráma.

V Nitre sa už dva dni pred Cyrilo-metodskými dňami uskutoční plenárne zasadnutie Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Informovala Tlačová kancelária KBS v Bratislave.
 

Vyberte región